You are currently viewing Yaşam Koçluğu

Yaşam Koçluğu

Yaşam Koçluğu Nedir?

Yaşam Koçluğu; eğitimli ve donanımlı bir profesyonelin, kişinin (danışan) kişisel hedeflerini gerçekleştirmesi yolunda birebir, yakın ve ortak çalışma yürütme sürecidir. Bu kişisel hedefler; özgüven geliştirme, kilo verme, sağlıklı yaşam, kariyerinizde daha iyi bir noktaya gelme, iletişim becerilerinizi geliştirme veya çevrenizle daha iyi ilişkiler kurmak gibi kişisel pek çok hedefi içerebilir.

Yaşam Koçu Ne Yapar? 

Profesyonel bir yaşam koçu, hedeflerinizi gerçekleştirme yolunda rehberiniz ve yol arkadaşınızdır. Doğru ve ulaşılabilir hedefler belirlemenizi, hedefe giderken yolda gerekli eylemleri gerçekleştirmenizi, hedefe odaklanmanızı sağlarken  size destek olmak, zamanında etkili geribildirimler vererek motivasyonunuzu sağlama noktasında da yardımcı olur.

İyi bir koç, doğru ve etkili soru soran kişidir. Sorularıyla, kişiye hedeflerinin ulaşılabilir olup olmadığını sorgulatır, kişinin hedefe ulaşmasında negatif ve olumsuz etkenleri ve davranışları tespit etmesini ve bir anlamda kendisiyle yüzleşmesini sağlar. Danışanıyla düzenli olarak bir araya gelir, aksiyonları gözden geçirir ve aldığı geribildirimler neticesinde kişinin hedefe ulaşmasında yol arkadaşlığı yapar.

Bir yanıt yazın