You are currently viewing Yetişkin Danışmanlığı

Yetişkin Danışmanlığı

Yetişkin danışmanlığı, yetişkinlerin yaşamakta olduğu sosyal, duygusal ve aile içi sorunları kapsamaktadır.Yetişkin danışmanlığı kişinin kendini tanıyabilmesini buna bağlı olarak da hayattan daha fazla zevk almasını sağlamak amacını gütmektedir. Günümüzde iş yoğunluğu, trafik yoğunluğu vb. problemler kişilerin özellikle ruh sağlığını ciddi derecede bozmaktadır. Bu yoğun tempo içerisinde kendisine ayıracak bir vakti bulunmayan birey ciddi ruhsal travmalar yaşar buna paralel olarak da kişinin hayatı ciddi boyutlarda hasarlar görür. Her birimiz hayatımızın çeşitli evrelerinde bir takım zorluklarla karşılaşıyoruz. Yaşamış olduğumuz sorunlar özel hayatımızı, sosyal ilişkilerimizi olumsuz etkileyebiliyor. Kişiler arası ilişkileri iyi yönetemediğimizi hissediyor, problemlerimizin çözülemeyeceği konusunda umutsuzluk yaşayabiliyoruz. Kararsızlıklar, aile içi sorunlar, iş yerinde yaşadığımız stres vb. birçok durum bizi her gün zorlamakta.

Yaşadığımız zorlantılar, psikosomatik rahatsızlıklar dediğimiz hiçbir fizyolojik sebepten kaynaklanmayan baş ağrıları, mide ağrıları, uykusuzluk, deri hastalıkları ve saç dökülmeleri gibi bedensel rahatsızlıkları da beraberinde getirebiliyor.

İşte günümüzde bireylerin bu tür sorunlar ile karşılaşmamalarını veya karşılaştıkları bu sorunları tedavi etmek amacı ile uzman kişilerce yetişkin danışmanlığı hizmetleri verilmektedir. Uzman, danışanın sorunlarıyla ilgili farkındalık kazanmasına, sorunların ortaya çıkmasına veya sürdürülmesine sebep olan olumsuz düşünce ve davranış kalıplarını değiştirmesinde danışana rehberlik eder. Kişi ailesi ile yaşadığı problemler, evliliğindeki huzursuzluklar ve hayattan eskisi gibi zevk alamama gibi olumsuz durumlardan dolayı yetişkin danışmanlığı hizmeti veren uzmanlara başvurmaktadırlar. Yetişkin danışmanları ise bireylerin bu sorunları doğrultusunda yaşadıkları duygusal sorunlar ile baş edebilmeleri, sorunları tetikleyen nedenleri bulabilmeleri, yaşantılarını daha iyi anlayabilmeleri ve yaşam kalitelerini artırabilmeleri amacıyla bu hizmetleri profesyonel bir şekilde vermektedirler.

Alya’da yetişkin danışmanlığı hayatınızı yönetebilmeniz adına sizlere yardımcı olacak bireysel danışmanlık hizmeti sunmaktadır.

Bir yanıt yazın